Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • 200 butiker
  • Brett sortiment

Fem naturliga hudvårdstrender


Vi vill slå ett slag för naturlig hudvård som är mer trendigt än någonsin. Vem vill inte ha lyxig hudvård i julklapp? Vare sig du köper en julklapp till någon du håller kär eller till dig själv, så tycker vi att du ska välja naturlig hudvård. Nedan har vi listat fem naturliga hudvårdstrender för ansiktet som vägleder dig.

smooth_skin_214

Trend no. 1: Hudvård inifrån

En stark trend är hudvård som verkar inifrån. Vi blir mer och mer medvetna om att den näring vi får i oss har stor påverkan på både hår, hud och naglar. Hos oss på Life hittar du ett brett utbud av kosttillskott för inre hudvård som kan komplettera din kost.

Ämnen att hålla utkik efter:

Vitamin A bidrar till att bibehålla normal hud.

B-vitaminer.

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion. Vitamin C bidrar även till att skydda cellerna från oxidativ stress.

Vitamin E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Zink bidrar till att bibehålla normal hud, har en roll i celldelningsprocessen, bidrar till normal DNA-syntes och till att skydda cellerna från oxidativ stress. Zink bidrar även till att bibehålla normalt hår och normala naglar.

Selen bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Kosttillskott ska endast ses som ett komplement till din kost.

Kosttillskott för hår, hud & naglar >>

 

glowing_skin_695.jpg

Trend no. 2: Naturlig ansiktsvård

Allt börjar såklart med en bra bas. Utbudet av naturlig hudvård har ökat och det finns nu tillgång till riktigt bra produkter inom såväl kropps- som ansiktsvård. Naturlig hudvård innehåller naturliga ingredienser som är så lite processade som möjligt. Ofta ekologiskt eller biodynamiskt odlade, alternativt vilda växter. Produkterna innehåller få syntetiska ingredienser – helst inga alls. Naturlig hudvård innehåller förnyelsebara råvaror och nedbrytbara ingredienser. Läs vår hudvårdspolicy som ger dig bra riktlinjer och som berättar mer om b la parabener, mineraloljor, PEG-ämnen etc.

Julklappstips för ansiktet!

Just nu får du ett Rosenserien läppcerat strawberry (värde 129 kr) vid köp av valfri ansiktsprodukt från Rosenserien (259-499 kr). Till erbjudandet >>

Ett ekologiskt julkit från Nonique – Anti Aging Face Kit 299 kr (värde 317 kr) >>

 

woman_dramaticmakeup_drhauschka_limitedrights_214

Trend no. 3: Naturlig make-up

Vi har länge varit väl medvetna om att det är viktigt att använda naturliga hudvårdsprodukter, men nu ser vi på Life även att efterfrågan för naturligt smink också ökar. Extra kul är det att det ju faktiskt finns smink som både är naturligt och som håller en god kvalitet och som har ett stort utbud.

Dr. Hauschka

Våra sminkfavoriter kommer från Dr. Hauschka.

Makeupskola: Fascinerande ögon >>

Makeupskola: Sammetslen hud >>

Makeupskola: Rosiga kinder >>

Makeupskola: Sammetslena läppar >>

 

teeth_350x350.jpg

Trend no. 4: Naturligt på läpparna

Vi blir mer och mer medvetna om hur bra det är att använda naturlig hudvård, även på våra läppar. Nariga och spruckna läppar vill ingen ha i vinter.

Naked Lips

Våra absoluta favoriter kommer från Naked Lips. Naked Lips är läppbalsam med certifierade ekologiska ingredienser. Formulan är 100% nedbrytbar och alla förpackningar är återvinningsbara. Serien innehåller inga parabener, paraffiner, lanolin, palmolja eller sulfiter. Konceptet bakom Naked Lips handlar om att erbjuda ett cerat som är så rent att du kan äta det. Ingredienserna är utvalda för att skydda och vårda dina läppar.

Se alla läppbalsam från Naked Lips >> 

Missa inte det unika julkitet för 99 kr >>

 

olja_blommor.jpg

Trend no. 5: Ansiktsoljor

Ända sedan faraonernas tid har oljor använts för dess välgörande egenskaper. På senare år har oljorna blivit något av en trend och utbudet är större än någonsin.

Lena Edberg är auktoriserad hudterapeut på Västermalms hudvård i Stockholm och styrelseledamot i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation). När det gäller ansiktsoljor rekommenderar hon att man ska välja en torrare olja som enkelt går in och inte lägger sig på ytan, till exempel olja från jojoba, argan, rosor, jättenattljus, solros eller kokosnöt.

Weleda

Just nu hittar du ett fantastiskt julkit, Weleda Organic Facial & Body Oils som innehåller fem underbara och välgörande oljor: Almond Facial Oil, Pomegranate Body Oil, Lavender Body Oil, Wild Rose Body Oil och Sea Buckthorn Body Oil 5 x 10 ml, för 149 kr (rek. pris 179 kr)

 

Julklappstips!

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html