Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Möt Lifes marknadschef Annika


Hur får en småbarnsmamma livet att gå ihop med ett högpresterande jobb, samtidigt som hon ska hinna med dagislämningar och hämtningar, ta hand om barn, sin relation, vänner, träna och ta hand om sig själv? Annika Danelius är 41 år och jobbar som marknadschef på Life. Som heltidsarbetande småbarnsförälder med ett jobb som kräver en hel del är det svårt att få livet att gå ihop, men Annika har lyckats hitta balansen.

Annika brinner för hälsa och tycker att hon har världens roligaste jobb, men att få in bra rutiner är a och o för att få livspusslet att gå ihop.

- Jag tränar regelbundet och det krävs för att jag ska orka hålla ett högt tempo och hålla mig frisk, säger Annika. Att ha en dotter som älskar att leka i gymmets lekrum som även har barnpassning underlättar helt klart, säger hon.

- En vanlig dag ringer väckarklockan 5.45. Jag börjar alltid dagen med en grön morgondrink som innehåller Purely greens max, nyponpulver och lite extra spirulina. Utöver det tar jag alltid d-vitamin, krill/omega-3 och på våren och sommaren äter jag även Solbrun.

- 6.30 promenerar jag till jobbet för att vara på plats till kl 7.00. Då hinner jag kolla mailen och få mycket gjort innan mina kollegor kommer. Frukost äter jag på jobbet, då blir det gröt eller en smörgås. Jag har ofta matlåda med mig för att slippa ta så lång lunch och för att jag tror att den maten jag lagar är nyttigare än den som serveras på lunchrestauranger.

- Målet är att gå från jobbet kl 16.00, men oftast blir det närmare 16.30 för att hinna hämta min dotter på förskolan som stänger kl 17.00.

- De flesta vardagkvällar går vi direkt hem och lagar mat. Min man brukar vara hemma från jobbet vid 18-tiden och då brukar vi äta middag. Min man fixar i köket medan jag badar vår dotter efter maten. När vår dotter lagt sig brukar det bli en stunds arbete till innan det är dags för mig att krypa i säng. För att varva ner innan jag somnar läser jag alltid en liten stund.

Träning

- Mitt mål är att träna 3 gånger i veckan.

1 styrketräningspass per helg (min dotter väcker mig på lördag morgon och vill gå till gymmet)

1 löp-pass per helg

1 löp-pass alternativt ett halvtimmes gruppträningspass på lunchen.

- Jag tycker att man ska sätta upp ett realistiskt mål på hur mycket man ska träna varje vecka, men om man inte hinner ska man inte vara så hård mot sig själv, missar man träningen en vecka så gör det inget, men man kan tänka lite extra på vardagsmotionen den veckan. Jag har lyxen att kunna promenera till och från jobbet, en rask promenad tar ca ca 25 min per sträcka, vilket ger bra vardagsmotion. För övrigt tar jag gärna trapporna istället för hissen om det går, avslutar Annika.

6 vardagstips från Annika

  • Försök hitta din balans mellan kost, motion och vila. Att få in det i vardagslivet gör att du orkar mer och håller dig pigg

  • Var jämställda hemma om båda jobbar fulltid. En person kan inte driva hela hushållet själv

  • Genom att vara på jobbet tidigt hinner man med ganska mycket innan telefonerna börjar ringa och mötena startar

  • Starta dagen med en supersmoothie

  • Ta med lunchlåda till jobbet, både billigt och nyttigare än maten du får på restaurang

  • Ha roligt och skratta mycket!

 

 

Produkten har lagts i kundvagnen