Hem

C soaps - ett rent nöje

Är det inte självklart att rengöringsmedel som innehåller så lite skadliga kemikalier och tillsatser som möjligt är bättre för alla?

CAROLINE HEYERDAHL, skaparen av den gröna rengöringsserien C soaps, lutar sig framåt för att visa att frågan egentligen inte behöver något svar. För visst är det självklart att färre kemikalier, mindre plast och större omsorg om naturen och den biologiska mångfalden är bra. Men vad fick Caroline Heyerdahl att börja satsa på rengöringsprodukter som är fria från allt som är miljö- och hälsofarligt?

ALLT BÖRJADE när hon höggravid kom hem till Norge efter några år i New York. 
– Jag stod vid rengöringshyllan i affären och tänkte: Vad är det här för produkter? Alla var tråkiga, fula, otäcka och dessutom hälsofarliga. När man måste hålla andan medan man gör rent i badrummet så är det någonting som är fel. Jag måste göra något åt detta.

Inspiration-C-soaps-naturlig-rengöring-743x430.jpg

2014 SÅG C SOAPS dagens ljus, eller C, som hon själv säger.
– Jag har satsat mitt morsarv på det här, säger hon och är glad över att hon inte lyssnade på alla kritiska röster om att hon borde ha använt arvet för att investera i en uthyrningslägenhet i stället.
– Men jag hade bestämt mig. Det var nu eller aldrig. Det har varit mycket arbete med det. Ingenting kommer av sig självt. Och den första tiden med Heyerdahl Handel var det mest Heyerdahl som handlar, säger hon och skrattar.

I dag kan hon blicka tillbaka på sitt C soaps-äventyr. Förra året omsatte C över 9 000 000 norska kronor. Serien lanserades hos Life som enda återförsäljare i Sverige under hösten 2018.