Hem

Nyfiken på yoga?

Hälsa

Shoppa och läs mer om

Yoga är en form av kroppsövningar kombinerade med andningsövningar. Yoga som begrepp kommer ursprungligen från Hinduismen som är den dominerande religionen i Indien.

 

  Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

  Varför ska du prova yoga?

  • För att öva upp smidigheten och tänjbarheten i kroppen
  • Du blir starkare och får bättre balans
  • Du fokuserar på din andning och finner ett inre lugn

  Vad som också är bra med yoga är att du kan utöva den i princip var som helst. På sommaren – varför inte prova yoga utomhus?

  Har du inte testat yoga tidigare men är nyfiken på om det kan vara något för dig? Här får du tips på tre enkla övningar att börja med.

  1. Trädet

  Yogapositionen Trädet är bra för att träna balansen. Böj ett av dina ben och sätt fotsulan mot insidan av motsatt lår. Sätt ihop handflatorna mot varandra framför bröstet. Sträck på dig och höj upp armarna över huvudet. Höfterna ska vara parallella. Andas in och ut lugnt och långsamt genom nästan samtidigt som du gör övningen.

  yoga_tree_768

  2. Båten

  Yogapositionen Båten är bra träning för magen. Sätt dig ner och lyft benen och fötterna från underlaget. Sträck ut armarna. Kom ihåg att andas. 

  yoga_boat_768

  3. Barnet

  Yogapositionen Barnet är en bra viloposition för avslappning. Sätt dig ned på knä och böj kroppen framåt så att pannan hamnar mot underlaget framför dig. Låt armarna vila längs kroppen med handflatorna uppåt. Slappna av och andas djupt och lugnt. 

  yoga_child_768

   

  Tips!

  • Sätt på någon lugn och avslappnande musik i bakgrunden när du gör dina övningar. 
  • Tänd stämningsfulla ljus och dofta på ett aromastick
  • Fyll på med energi efter ditt yogapass. Vi rekommenderar en god och nyttig smoothie eller en proteinbar.