Hem

Hennie testar infraröd bastu - vecka 6

Hälsa

Shoppa och läs mer om

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Hennie har nu testat den infraröda bastun från Radiant Health i 6 veckor och hon är helt extas över bastun.

- Jag trodde inte att jag skulle säga det här, men nu är jag helt beroende! Jag försöker basta nästan varje kväll (Rekommenderat enligt manualen är att basta max 3 gånger i veckan). Det har blivit en ritual och jag saknar det verkligen de dagar jag inte får svettas. Förra helgen när jag och min man åkte till stugan över helgen packade vi med oss den infraröda bastun. Den är verkligen praktisk att ta med sig och det går snabbt att packa ihop den, det tar bara 30 sekunder. Den väger bara 5 kg så det är lätt att bära med bastun. Det blev en idyllisk drömhelg med vit snö ute och varm bastu inne i stugan, säger Hennie.

- Jag brukar ha min bärbara dator framför mig när jag bastar. Oftast tittar jag på film men ibland mailar jag eller sitter med telefonen, det går faktiskt jättebra, det är bara att sticka ut armarna ur hålen på bastun.  Jag flyttar bastun lite beroende på var jag vill sitta och vad jag vill göra under tiden jag bastar, säger hon.

- De största effekterna jag fått av den infraröda bastun är bättre sömn och mer energi. Jag kommer inte ihåg senast jag sov så tungt och bra. Efter att jag började basta har jag inte haft en enda natt av dålig sömn och så var det verkligen inte innan för mig. Jag sitter i bastun på kvällen innan jag lägger sig. Då blir jag avslappnad och sömnig och dagen efter har jag mer energi och känner mig mer alert, berättar Hennie.

- Jag är en person som lever sunt och jag har inget jag kan ändra på för att gå ner i vikt, men efter jag började bastun har jag gått ner totalt 3 kg. Jag behöver inte gå ner i vikt, det har bara varit en bonus att jag gått ner 0,5 kr i veckan i 6 veckor. Min man har också använt bastun och han har gått ner minst tre gånger så mycket, men då har det varit i kombination med träning och mer fokus på kosten, säger Hennie.

- Min kropp är mycket mjukare nu än innan och jag har bättre rörlighet i både leder och muskler. Bastun kommer troligtvis vara en följeslagare för resten av livet. Jag är helt hooked nu, avslutar Hennie och skrattar.
 

"Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men nu är jag helt beroende! Jag försöker basta nästan varje kväll. Det har blivit en ritual och jag saknar det verkligen de dagar jag inte får svettas."

Hennie har märkt av:

  • Bättre sömn
  • Mjukare kropp
  • Viktnedgång

Text: Siw Hansson Kaulbach