Hem

Hennie testar infraröd bastu - vecka 3

Hälsa

Shoppa och läs mer om

I tre veckor har Hennie testat den bärbara infraröda bastun från Radiant Health och nog kan vi konstatera att det hänt en del saker. Här berättar Hennie mer.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

- Detta är verkligen över mina förväntningar, jag hade aldrig trott att jag skulle bli så här fäst vid bastun. Nu blir det alltid diskussion mellan mig och min man om vem som ska basta först. Från början var det bara jag som var testperson, men nu har ni helt plötsligt fått två, säger Hennie och skrattar.

- Jag har haft några hektiska veckor på jobbet, men har fortfarande haft tid att basta tre gånger i veckan. Även om jag har varit väldigt stressad, har det varit bra att få in bastningen för att svettas bort stress och ömmande muskler. När jag är klar känns det som att jag kört ett marathon eller träningspass och jag är verkligen fysiskt trött i varenda muskel. Av den anledningen är det bäst för mig att basta på kvällen så jag kan gå och lägga mig direkt. Efter bastningen känner jag mig alltid avslappnad och dåsig och all spänning i musklerna är borta och jag är mer rörlig i både muskler och leder, berättar Hennie.

- Något jag också börjat märka av nu är att byxorna sitter lite lösare. Under de senaste tre veckorna har jag tappat cirka 1,5 kg i vikt. Jag tycker det är ganska bra eftersom jag inte ändrat något annat i mitt liv. När jag bastar svettas jag väldigt mycket och värmen tränger verkligen djupt in i kroppen, jag är helt blöt när jag är klar. Jag känner verkligen att kroppen genomgår en ordentlig utrensning efter varje runda. Dagen efter vaknar jag alltid med mer energi och en känsla av att jag är lättare. Även på huden märker jag skillnad, den känns mycket mindre torr och jag har absolut fått mer lyster, avslutar Hennie.

Text: Siw Hansson Kaulbach