Hem

Hennie testar infraröd bastu - vecka 1

Hälsa

Shoppa och läs mer om

Nu har det gått en vecka sedan Hennie började testa den bärbara bastun Radiant Health Infraröd bastu regelbundet. Här berättar hon om sina upplevelser av första veckan med regelbundet bastande hemma i vardagsrummet.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

- Nu har jag använt den infraröda bastun tre gånger den senaste veckan och jag har faktiskt redan märkt av ett par saker i min kropp, redan efter så kort tid. Jag började med att sitta 30 minuter första gången och efter cirka 15 minuter började jag svettas. Till sist var jag helt genomblöt av svett. Under hela första bastningen var jag noga med att dricka ordentligt med vatten.

- Pulsen steg ordentligt och hjärtat fick jobba hårt. Känslan efter bastningen påminde om känslan man har i kroppen efter ett riktigt träningspass. Det var en känsla av välbefinnande, men också som att musklerna hade fått träna riktigt hårt, säger Hennie.

- Efter bastu och dusch gick jag till sängs och sov som en stock hela natten. Jag sov bättre än jag gjort på väldigt länge. Nästa dag kände jag fortfarande av bastningen i hela kroppen. Det kändes som att jag hade kört ett springlopp dagen innan, en konstig men härlig känsla.

- De följande två gångerna jag använde bastun sov jag även då väldigt bra efteråt, men det var lite skillnad mot första gången. Jag blev inte lika trött och fick inte samma "träning". Tvärtom fick jag faktiskt lite mer energi än vanligt, säger Hennie.

- Du svettas kraftigt i 60 grader, så kroppen kommer att vänja sig vid den ökade cirkulationen och att hjärtat pumpar blodet dubbelt så snabbt. Du får mer syre i vävnaderna och kroppen kommer igång ordentligt.

Hennie meddelar glatt att hennes man också har testat bastun nu. Han fick samma reaktion, först en djup och härlig sömn, som sedan ersattes med mer energi. 

- Det känns riktigt bra. Jag ser verkligen fram emot de närmaste veckorna för se vad som händer härnäst, avslutar Hennie.

Mer info om Radiant Infraröd bastu >>


Text: Siw Hansson Kaulbach