Hem

Hennie testar infraröd bastu

Hälsa

Shoppa och läs mer om

Att basta är som träning för kroppen eftersom pulsen stiger och hjärtat får jobba mer. Din kropp arbetar hårt för att hålla huvudet kallt och du börjar svettas mycket. Många upplever en fräschare och renare hud efteråt. Djup uppvärmning av kroppen kan också göra dina muskler och leder mjukare och förbättra rörligheten. Många upplever mer energi och bättre sömn efter användning.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Under 5 veckor kommer vår testperson Hennie använda bastun Radiant Health Infraröd bastu, som är en portabel och lättmonterad bastu. Det enda du behöver för att använda den är ett eluttag.

Hennie jobbar i en hälsobutik i Drammen i Norge och hon möter hälsomedvetna kunder varje dag i jobbet. Januari är en månad där många vill kicka igång året och leva mer hälsosamt. Många har varit lediga, stoppat i sig alldeles för mycket och kanske lagt på sig några extra kilon under julen. Gymmen är fulla av nya medlemmar som vill svettas bort de där extra kilona.

- Jag är en person som lever hälsosamt och håller mig vanligtvis borta från mjölk och socker. Jag märker på kroppen när jag har ett högre sockerintag en period, då känner jag mig tröttare än vanligt. Nu ser jag fram emot att börja nya året med att basta regelbundet och att göra en ordentlig rensning av kroppen, säger Hennie.

Planen är att basta minst 30 minuter 3 gånger i veckan. Man måste se till att dricka mycket och använda handdukar inuti bastun eftersom man svettas mycket. Hennie tar redan både vitaminer och mineraler som är bra att fylla på med eftersom man svettas ut mineraler och salter.

- Nu hoppas jag att jag ska bli en ny person! Jag hoppas att jag kommer att kunna sova bättre och få bättre energi i allmänhet, säger Hennie.

Hennie säger att hon inte har några direkta hälsoproblem, men har haft låg metabolism de senaste åren. Hon har också problem med vätska som samlas i kroppen, speciellt i benen och hoppas att den infraröda bastun kan hjälpa henne att bli av med vätskan.

Mer info om Radiant Health Infraröd bastu >>

 

Mer om Hennie

Hennie är butikschef på CC Naturkost i Drammen i Norge. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för produkter som kan främja hälsan. Tidigare drev föräldrarna butiken innan hon och hennes bror tog över för några år sedan, så hon är praktiskt taget född in i jobbet.

Eftersom hon jobbar så mycket kan hon inte träna så mycket som hon skulle önska, men nu har hon satt ett mål att prioritera självkänsla och hälsa ännu mer under 2018.

 

TEXT: Siw Hansson