Hem

Life Nutritest DNA-test

Hälsa

Shoppa och läs mer om

Vi matas dagligen med många hälsotips, men faktum är att alla råd inte är allmängiltiga. Svaret på vad som passar just dig ligger i dina gener.
Utvalda produkterLife Nutritest är ett DNA-test som mäter över 100 hälso och livsstilsvariationer i ditt DNA

Hur känslig eller mottaglig du är för olika näringsämnen är förutbestämt. Generna styr hur effektivt din kropp tar upp vitaminer och mineraler, liksom hur du påverkas av beroendeframkallande ämnen såsom koffein, nikotin och alkohol. Variationer i din genuppsättning kan också avslöja om styrketräning eller konditionsträning har störst effekt på din kropp.

Grunden för en ny livsstil

Life Nutritest DNA-test analyserar inte bara din genuppsättning, utan kopplar den även till rekommendationer inom livsstil, kost och motion. Den genetiska profilen blir en grund för att åstadkomma en förändring i din livsstil. Därför är det viktigt att kombinera testet med relevanta, balanserade och personrelaterade råd.

Utforska ditt inre med ett DNA-test

Våra egenskaper och förmågor är en kombination av arv och miljö. Vi har i stor utsträckning möjlighet att påverka vår hälsa genom vad vi äter, hur vi tränar och när vi vilar. Även om du aldrig kan ändra på dina gener, så kan du alltid förändra ditt liv. Därför är Life Nutritest inte bara ett DNA-test utan också en bok full av personliga råd. Dessutom kan du få rådgivning utifrån ditt resultat i din Life-butik. Genom grundläggande kunskap om din kropp kan du anpassa din livsstil till dina gener. Det är en möjlighet att utforska och förstå dig själv.

Life-Nutritest-DNA-700.png

"Även om vi människor är till
99,9 procent genetiskt lika
finns det fortfarande
miljontals olikheter i vårt DNA"

Vanliga frågor och svar om DNA-test

Hur går DNA-testet till?

– Det är mycket enkelt. Du lämnar ditt saliv i den medföljande behållaren och skickar sedan in den som ett vanligt brev på posten till Life Genomics laboratorium. De skickar testet på en analys som genomförs snabbt och säkert av utbildad personal, med den senaste tekniken.

Hur vet jag vad ni testar i mitt DNA?

– Vi testar endast de speciellt utvalda hälso- och livsstilsvariationer som du gett ditt medgivande till. Det görs inga tester relaterade till släktskap eller sjukdomar, och testet kan inte visa annat  än det man letar efter.

Hur vet ni vad mina variationer betyder?

– Dina testresultat jämförs mot ett snitt, ett underlag hämtat från publika databaser baserat på stora internationella studier där tusentals personer testats. Då kan man se vilka variationer vi upptäckt i just ditt prov – och vad de betyder.

Var kommer kost- och livsstilsråden ifrån?

– Din Nutritest-analys baseras på de senaste vetenskapliga rönen inom nutrigenetik. Tillsammans med medicinska experter och dietister omvandlas testresultatet till personligt anpassade rekommendationer.

Vem har glädje av DNA-testet?

– Det är intressant för alla som är nyfikna på sin kropp och som vill påverka sin hälsa genom sin livsstil. Vårt DNA förändras inte, så det här DNA-testet gör man bara en enda gång. Resultatet gäller sedan hela livet

Nutritest-Mikael-Kubista-700.png

Mikael Kubista, professor i molekylär bioteknik.

– Det mänskliga arvsanlaget är så gott som helt kartlagt, och kunskaperna om genernas betydelse ökar med en enorm hastighet just nu, berättar Mikael Kubista.

Medan test av sjukdomar fortfarande hör till vården, ville han erbjuda ett sätt att få bättre hälsa genom att lära mer om sig själv och sin kropp.
– Så vi listade ett hundratal genetiska faktorer som styr hur din kropp reagerar på kost, motion och livsstil – och skapade ett DNA-test just för dessa, berättar Mikael. Resultatet blev Life Nutritest, som nu säljs exklusivt genom hälsokedjan Life. Läs hela artikeln "Dolt i ditt DNA" >>

Vad är Life Nutritest?

Life Nutritest är en DNA-analys som mäter över 100 hälso- och livsstilsvariationer i ditt DNA.  Testet visar hur just din kropp reagerar på olika näringsämnen, upptar vitaminer och svarar på olika träningsmoment. Din Nutritest-analys baseras på de senaste vetenskapliga rönen inom nutrigenetik och omvandlas, tillsammans med medicinska experter och dietister, till personligt anpassade rekommendationer inom kost och livsstil.

Resultat

Ett unikt hälsolexikon, exklusivt för dig, om kost och motion utformat efter dina gener.

Gör så här

1. Köp Life Nutritest i din butik eller på lifebutiken.se. I ditt provkit finns allt du behöver.

Life-Nutritest-spotta-700.png2. När du kommer hem, lämna ditt saliv i den medföljande behållaren.

Life-Nutritest-posta-700.png3. Försegla behållaren, lägg i medföljande kuvert och posta.

4. Ditt resultat, i form av en bok, skickas hem till dig. Boken är ett personligt hälsolexikon på över 100 sidor där din DNA-analys matchas med relevanta hälsotips.

Life-Nutritest-butik-700.png5. Ta med boken till din Life-butik där utbildade hälso-
rådgivare kan berätta vilka livsstilsförbättringar som passar just dig.