Hem

Leila testar Nutritest

Hälsa

Shoppa och läs mer om

5 snabba frågor med hälsoinspiratören Leila Söderholm som har gjort Lifes DNA-test, Nutritest.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Hej Leila Söderholm, som precis har fått tillbaka resultaten från ditt Life Nutritest. Berätta, vad har du lärt dig om kroppen och våra gener?
– Att generna styr extremt mycket i livet och att vi kan ha väldigt olika förutsättningar!

Vad var det främsta du lärde dig utifrån ditt eget resultat?
– Om jag tar bara en bit godis så är det kört sedan. Då tömmer jag hela påsen och därefter hela skafferiet på allt som är sött. I mitt testresultat fick jag se att min respons på socker faktiskt ligger kodat i mina gener och att det bästa sättet för mig att inte trigga mitt sötsug är att köra nolltolerans – vilket jag gör förutom på lördagarna. Jag har många gånger funderat över varför mitt sötsug är så för mig och varför det inte försvinner. Nu fick jag svaret och det var en riktig aha-upplevelse. Väldigt skön känsla.

Vilka fler resultat i boken tyckte du var de mest intressanta?
– Att jag har uthålliga muskler. Jag har alltid sett mig som en person med explosiva muskler som ska träna tungt och kort. Med åren har jag sett en tendens till att jag kan hålla på väldigt länge när jag tränar och nu fick jag svar på att det faktiskt är så. Kul att få det svart på vitt.

Fanns det något i ditt resultat som inspirerar dig till några livsstilsförändringar?
– Jag behöver inte göra så mycket förändringar eftersom jag lever väldigt hälsosamt idag. Det jag ska tänka på är att mina gener ger mig 12 % högre nivå av triglycerider (blodfetter) än genomsnittet, vilket gör det ännu viktigare för mig att välja bra fettkällor.

Vem tror du har nytta av att göra ett Nutritest?
– Alla har nytta av ett Nutritest, du får förståelse för hur och varför kroppen reagerar på olika saker och kunskapen att fylla på med rätt saker som passar just dig. Eftersom testresultaten kommer sammansatta i en hel bok med massor av information och kunskap är det enormt lärorikt på flera plan. Jag är jätteglad över att ha fått reda på så mycket om mina gener.